Nieuwbouw

Nieuwbouw

       

 

Wij van Nijhuis cnc zijn toe aan de volgende stap!!

We zijn sinds het begin in 2009 zodanig gegroeid dat wij opzoek zijn gegaan naar een nieuwe en eigen locatie waarin wij toekomst perspectief zien.

Met de aankoop van 6800m2 bouwgrond heeft het even geduurd, maar uiteindelijk zijn de plooien die in de koopovereenkomst zaten weggestreken en zijn wij dan toch eigenaar geworden van de locatie en kan met de bouw gestart worden.

Het volledige pand zoals wij dat gaan realiseren zal ca 3500m2 zijn, nu nog veel te groot voor ons, de ruimte die wij eerst zullen betrekken zal 2,5x zo groot zijn als de ruimte die we nu hebben.

De overige ruimtes met elk een eigen ingang en voorzieningen, die ook eenvoudig samen te voegen zijn voor grotere units, gaan wij in eigen beheer verhuren. 

Met de bouw zal zoveel mogelijk rekening worden met de toekomst. dit houd in dat er ca 300m2 zonnepanelen worden aangebracht op het dak voor het opwekken van eigen stroom. Door gebruik te maken van een warmte wisselaar  verwarmd de aardwarmte de vloerverwarming in het gehele pand, en in tijden van extreem strenge kou kan deze instalatie worden bijverwarmd door middel van heaters die werken op eigen opgewekte stroom. Deze heaters gaan ook voor korte perioden aan als de overhead deuren open gaan. Doordat we inpandig gaan laden en lossen hoeven deze niet lang los te staan en gaat er weinig warmte verloren in de winter en in de zomer blijft de warmte zoveel mogelijk buiten. de vrachtwagens hoeven niet achteruit te rijden wat gevaarlijke verkeers situaties kan opleveren maar kunnen recht door het pand rijden. Bij het laden of lossen aan de achterzijde van een voertuig kunnen we straks gebruik maken van een plateau lift, hierdoor word het interne heftruck transport verminderd en is er minder uitstoot van uitlaat/co2 gassen. 

Doordat we de houtwal aan de voorzijde hebben moeten kappen ivm de aan te leggen parkeerplaatsen en in- uitrit, herplanten wij de zelfde aantal m2. Voor ca 900m2 is er een locatie gevonden in Oud Ootmarsum en ca 530m2 herplanten we op eigen locatie zoals op de plattegrond hierboven is aangegeven.